Roosendaal | toerisme | winkelen | eten & drinken | wonen & werken | vervoer | reisinformatie | het weer | links

Toerisme in Roosendaal

Inwoners van Roosendaal zullen hun stad niet direct zien als een toeristische bestemming. Wie immers op stedentripsites gaat kijken die zal Roosendaal niet tussen Antwerpen, Amsterdam en Parijs zien staan als stedentripbestemming. Toch komen er jaarlijks vele duizenden toeristen naar Roosendaal. Vaak zijn het dagjesmensen die afkomen op outletmall Rosada, het winkelhart van Roosendaal, evenementen en recreatieve mogelijkheden zoals Indoor Skydive. Er zijn echter ook voldoende toeristen die samen met zakenreizigers ervoor zorgen dat de hotelkamers in Roosendaal goed gevuld worden. Ook liggen er rondom Roosendaal vrij veel campings, waarvan de campinggasten veelvuldig naar Roosendaal komen voor bezienswaardigheden, winkelen en uitgaan.

Roosendaal bezienswaardigheden

Roosendaal is geen grote stad met een groot scala aan bezienswaardigheden. Toch is er heus wel het nodige te zien en te doen in Roosendaal.
De site top10bezienswaardigheden.nl een top tien van bezienswaardigheden samengesteld:
Roosendaal bezienswaardigheden top 10

 

Hotels

Roosendaal telt een viertal hotels, waarvan er twee bij het station gelegen zijn: Best Western City Hotel Goderie en Hotel Central. Deze twee hotels liggen aan het stationsplein en behoren beiden tot de viersterrencategorie. Uitgebreide horecagelegenheden, gratis wifi in het hele hotel en een receptie die 24 uur per dag bemand is horen bij de faciliteiten van beide hotels. In het centrum van Roosendaal ligt het driesterrenhotel Tongerlo. Dit hotel heeft geen eigen restaurant, maar is omgeven door restaurants en andere horecagelegenheden. Zodra je de deur uitloopt heb je alles wat je nodig hebt binnen enkele honderden meters van het hotel.
Het vierde hotel in Roosendaal is het Bastion Hotel. Dit driesterrenhotel ligt net buiten het stadscentrum, vlak bij de afrit van snelweg A58. Hier kun je je auto gratis parkeren (in tegenstelling tot de andere drie hotels. Het Bastion biedt alle basisfaciliteiten die je nodig hebt: een restaurant, een bar, fitness mogelijkheden en gratis wifi in het hele hotel.

Kamperen en B&B's

Tekst volgt.

Bezienswaardigheden

Tekst volgt.

Toeristische info

Voor toeristische informatie kun je bij het VVV Roosendaal terecht. Zij zijn een belangrijke partner van de gemeente Roosendaal en hebben o.a. als doel om Roosendalers en toeristen van toeristische informatie over de gemeente te voorzien. Dat doen ze vanuit hin kantoor/winkel aan de Markt 71 te Roosendaal (maandagochtend en zondag gesloten) en via hun website www.vvvroosendaal.nl waar je ook terecht kunt voor de actuele agenda van Roosendaal en het bestellen van tickets.

Meer info over Roosendaal

De volgende sites bieden goede tips en informatie over Roosendaal:
Roosendaal informatie

Roosendaal.nl
Roosendaal weer & klimaat

teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy