Roosendaal | toerisme | winkelen | eten & drinken | wonen & werken | vervoer | reisinformatie | het weer | links

Reizen naar Roosendaal

Roosendaal ligt mooi centraal in de regio West-Brabant en is uitstekend bereikbaar over de weg en via het spoor. Het treinstation van Roosendaal is al decennia lang een vrij druk treinknooppunt. Deze functie is door de komst van de HSL die via Breda loopt wel aan het afnemen. Roosendaal blijft wel een plek waar veel goederentreinen blijven passeren (vooral richting/van Vlissingen en Antwerpen), maar op het gebied van internationaal reizigersvervoer over het spoor is de rol van Roosendaal als spoorstad ver uitgespeeld. De tijden dat het station van Roosendaal nog een druk station was met passagiers richting Parijs, Port Bou en Zürich zijn al inmiddels al lang verstreken.

Roosendaal bezienswaardigheden

Roosendaal is geen grote stad met een groot scala aan bezienswaardigheden. Toch is er heus wel het nodige te zien en te doen in Roosendaal.
De site top10bezienswaardigheden.nl een top tien van bezienswaardigheden samengesteld:
Roosendaal bezienswaardigheden top 10

 

Met de trein naar Roosendaal

Roosendaal is uitstekend per trein bereikbaar. De treinsporen bereiken vanuit de vier windrichtingen het station van Roosendaal. Vanuit westelijke richting kun je vanuit o.a. Vlissingen en Middelburg naar Roosendaal reizen. Vanuit zuidelijke richting is er een verbinding met de Belgische stad Antwerpen. Uit het oosten komt de trein uit Breda, die vanuit Zwolle via o.a. Arnhem, Den Bosch en Tilburg naar Roosendaal rijdt. Het noordelijke spoor verbindt o.a. Rotterdam, Dordrecht en Zevenbergen met Roosendaal. Roosendaal is niet aangesloten op een nachttreinnetwerk. De eerste treinen vertrekken rond 6 uur ‘s morgens en de laatste tegen middernacht. Roosendaal is per trein bereikbaar vanuit de volgende plaatsen in West-Brabant: Breda, Etten-Leur, Bergen op Zoom, Oudenbosch, Zevenbergen en Lage Zwaluwe. Voor de actuele routes en vertrektijden is de site www.ns.nl te raadplegen.

Met de auto naar Roosendaal

Tekst volgt.

Vliegen naar Roosendaal

Tekst volgt.

Met de boot naar Roosendaal

Tekst volgt.

Vervoer in Roosendaal

Tekst volgt.

Parkeren

Tekst volgt.

Fietsen in Roosendaal

Tekst volgt.

Taxi

Tekst volgt.

Meer info over Roosendaal

De volgende sites bieden goede tips en informatie over Roosendaal:
Roosendaal informatie

Roosendaal.nl
Roosendaal weer & klimaat

© teksten & foto's Dimi3 - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy